luni, 5 septembrie 2011

Clatite cu gem de capsuni

Ingrediente:
- 2 pahare de faina
-2 ouă
- un praf de sare
- esenta de rom
-2 pahare de lapte
- 1 lingura de zahar

Mod de preparare:
Amestecaţi ouăle cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel.Intr-o oala puneti laptele ,zaharul si esenta de rom putin la fiert.Dupa aceea il lasati putin la racit dupa care il adaugati treptat si continuti sa amestecati până când obţineţi un aluat subţire şi cremos.Incingeti o tigaie la foc mediu.Ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi un polonic mic de aluat.Rotiţi din încheietura mâinii, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii.Dupa cateva minute intoarceti clatita si pe partea cealalta si o mai lasati 1 minut.Continuaţi la fel cu celelalte clătite.Clătitele se umplu doar înainte de servire. Eu le-am umplut cu gem de capsuni,dar le puteti umple si cu alte gemuri sau chiar cu ciocolata sau branza dulce.

Pofta Buna! 

2 comentarii: