luni, 5 septembrie 2011

Pizza

Ingrediente:
-350 grame faina
- un vars de sare
-3 linguri de ulei
2 linguri drojdie uscata
-225 ml apa
- o lingurita de zahar 

Mod de preparare:

Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul.
Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma.Amestecul de drojdie se toarna in bolul cu faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu o folie si se lasa la temperatura camerei aproximativ 30 de min.Peste 30 de min aluatul trebuie sa se mareasca in volum aproximativ de 3 ori. Inainte de a folosi aluatul, ungeti mainile cu putin ulei.Aceasta cantitate de aluat ajunge pentru 2 blaturi de pizza.Puneti putina faina pe masa si incepeti sa rulati coca pana ce prinde o forma rotunda,tapetati tava cu faina si da-ti blatul la cuptor pana ce incepe sa se rumeneasca.
Pentru umplutura eu am folosit:un sos de tomate iute,salam,ciuperci si branza rasa.
Dupa ce pizza s-a rumenit o scoateti din cuptor si adaugati sosul de tomate,salamul si ciupercile.Mai adaugati pizza la cuptor pentru cateva minute dupa care o scoateti si adaugati branza rasa ,o mai puneti 2-3 minute la cuptor si o scoateti.O puneti pe un platou si o ungeti cu kechup iute .O puteti servi calda sau rece.

Pofta Buna!



2 comentarii: